Prima pagină > Fără categorie > Precizare cu referire la poziţia senatorului Simion Simon

Precizare cu referire la poziţia senatorului Simion Simon

Am luat notă de poziţia colegului Simion Simon, profesor al UBB şi senator în Senatul UBB, poziţie făcută publică prin emailul trimis tuturor membrilor Senatului UBB.

Colegul Simon critică (1) reacţia „rectorului interimar” faţă de solicitarea dânsului în timpul şedinţei de Senat de a publica Carta UBB pe siteul UBB (rectorul interimar a declarat că este deja publicată, în condiţiile în care aceasta nu era publicată în varianta finală) şi (2) ideea de a organiza o şedinţă a Senatului UBB, pentru a confirma noii membri ai consiliilor facultăţilor şi ai Senatului UBB, exact în ziua primului tur de scrutin cu privire la alegerea rectorului UBB.

Am două comentarii cu referire la această poziţie.

(1) Faptul că s-a greşit în legatură cu publicarea Cartei UBB, intenţionat sau nu, trebuie asumat cu onoare. Eu am spus mereu că nimeni nu este infailibil. Dacă greşim, trebuie să recunoaştem şi să ne asumăm greşeala cu responsabilitate. Cred că în exemplul descris de profesorul Simon scuzele din partea „rectorului interimar” erau necesare, chiar fără a fi cerute. Asta cu atât mai mult cu cât ele au fost solicitate public de profesorul Simon. Acestea sunt exemple de gesturi mici şi simple (ex. scuze) care arată lucruri mari (ex. normalitatea academică)!

(2) Faptul că Senatul UBB se va reuni în data de 1 martie cred şi eu, ca unul dintre candidaţii la poziţia de rector al UBB, că nu este o soluţie oportună şi înţeleaptă. Noi trebuie să lăsăm ziua de alegeri, 1 martie, dedicată exclusiv acestei activităţi, fără alte interferenţe cu activităţi academice corelate cu alegerile din UBB. Eu cred că acesta ar fi un semn necesar şi foarte important de bună-credinţă!

Reclame
Categorii:Fără categorie Etichete:
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: