Prima pagină > Fără categorie > Mesaj către studenţi, în prag de alegere a rectorului la UBB

Mesaj către studenţi, în prag de alegere a rectorului la UBB

Mi s-a spus că în mesajul meu final către comunitatea UBB (vezi AICI), cu referire la alegerile privind poziţia de rector al UBB, nu m-am adresat explicit şi studenţilor, care ar fi aşteptat un mesaj. Ba m-am adresat! Pentru mine studenţii sunt parte a comunităţii UBB, iar când am vorbit de tinerii din comunitate cu care mă consult, m-am referit şi la ei. Sigur, pentru cei care văd universitatea doar a „profesorilor” acest lucru nu este transparent. Pentru mine însă studenţii nu sunt altceva decât comunitatea UBB; ei sunt partea constitutivă absolut necesară a comunităţii UBB şi tot ceea ce am spus în mesajul meu final către comunitate li se adresează şi lor!

Pornind însă de la această remarcă voi face un scurt comentariu. Se spune că studenţilor din UBB li s-a indus deja setul mintal pentru vot. Poate s-a încercat asta, dar indiferent de ceea ce s-a încercat (sau dacă s-a încercat), eu nu cred că s-a şi reuşit. Cine sa fie mai rebel şi mai neîngrădit decât un tânăr student (mai ales UBBist!)? De-a lungul istoriei studenţii au început revoluţii şi au schimbat regimuri. Prin tinereţea lor, au un orgoliu şi o aroganţă pozitivă, care, e drept,  îi pot face adesea de nestrunit sau mai enervanţi (sic!), dar care le asigură autonomia în decizie, autonomie care susţine uneori chiar demnitatea unei comunităţi (chiar societăţi), atunci când unii dintre noi „dormim”, avem mereu îndoieli care fac ca decizia să o ia alţii, sau ne pierdem elanul şi energia luptei pentru păstrarea unor valori.

Acum, alături de toată comunitatea UBB, şi studenţii UBBişti se află în faţa a cinci modele de universitate. Sunt convins că vor alege liber, cu mintea şi cu inima, gândindu-se nu doar la ei, ci şi la studenţii care vin şi, de ce nu, şi la copiii lor, copii care vor urma cândva studiile poate tot la UBB, universitate care va arăta atunci aşa cum îi pun astăzi temelia şi cum îi dau direcţia.

Categorii:Fără categorie Etichete:
 1. Florin-Sebastian Badale
  29 februarie 2012 la 10:14 am

  Nu sunt UBB/ist si nici student, dar daca as fi cu siguranta ati fi candidatul pe care l/as alege. Ceea ce trece dincolo de aceste randuri, si de ceea ce doriti sa realizati dumneavoastra, e mesajul nu doar catre comunitatea universitara clujeana, ci chiar catre intreaga societate romaneasca, ce zilele acestea este conectata la pulsul UBB. Spre binele Clujului si a intregii miscari universitare romanesti, SUCCES!

 2. Daniela
  29 februarie 2012 la 3:14 pm

  Stiu ca intrebarea mea poate parea una naiva, dar unde trebuie mers la vot si cum se procedeaza?La sediul UBB sau unde?
  Mult succes!

 3. Cristina
  29 februarie 2012 la 3:46 pm

  In calitate de studenta a UBB, am remarcat faptul ca, cel putin in facultatea unde studiez, alegerile nu au avut un impact semnificativ printre studenti. Probabil ca si factorii contextuali (sesiunea, vacanta) au contribuit, dar avand in vedere numarul mare al studentilor, cred ca ar putea reprezenta „o resursa” importanta in alegeri.
  In alta ordine de idei, pe baza dezbaterilor publice pe care le-am urmarit, precum si a programului propus de dvs., consider ca reprezentati alegerea rationala. Argumentul varstei care a tot fost invocat -probabil, din lipsa altora mai pertinente-, mi se pare irelevant daca privim experienta dvs. Eu, impreuna cu colegii mei va sustinem, mergem maine la vot si va uram de asemenea succes!

 4. filofteia avram
  29 februarie 2012 la 7:15 pm

  Va doresc mult succes!

 5. 29 februarie 2012 la 8:56 pm

  Rectoru la UBB? Asa se scriie corect acuma la Romania? Cu la la locu la orice propozitie sau conjuctie? La deasupra la dulap?

  • 29 februarie 2012 la 11:37 pm

   Nu era sters, ci am considerat ca nu merita sa intram in discutii pe aceasta tema. Este vorba de „alegerea rectorului la UBB” (alegerile ar fi putut avea loc si la alta universitate, nu?) nu de „rectorului la UBB”. Chiar sunt discutii sterile, dar daca aveti alta parere este Ok, insa alegerea este a mea. Limbajul comentariilor pe blog trebuie sa fie adecvat (conform regulilor blogului).

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: