Prima pagină > Educaţie şi Cercetare > Premiile Ad Astra pentru Cercetarea de Excelenţă

Premiile Ad Astra pentru Cercetarea de Excelenţă

Mă bucură enorm faptul că Asociaţa Ad Astra a cercetătorilor români a  iniţiat proiectul „Premiile Ad Astra pentru Excelenţă în Cercetare” / The Ad Astra Awards for Excellence in Research.

Fără a fi singura, Ad Astra este însă una dintre cele mai reprezentative organizaţii ale cercetătorilor români din ţară cât şi din străinătate. Deşi am colaborat cu această organizaţie (ca şi cu altele cu acelaşi profil), fie ca expert independent (ex. când am publicat primul clasament al universităţilor din România) fie ca reprezentat al organizaţiilor statului în cercetare (ex. consilierul pentru cercetare al ministrului educaţiei şi cercetării, vicepreşedintele CNCSIS şi apoi CNCS etc.), nu am devenit membru al Ad Astra, deşi le împărtăşesc ferm valorile în cercetare, din motive clare: am vrut ca acele colaborări pe care le avem să fie cât mai obiective.

Fiind una dintre cele mai reprezentative organizaţii de profil – un coleg o numea într-o lucrare de politică a ştiinţei chiar „Noua Junime Română” – am sugerat încă din 2007 unor colegi din conducerea Ad Astra un astfel de demers. Dar Ad Astra face lucrurile temeinic, în ritmul propriu şi cu viziunea asumată: atunci când este pregătită şi când crede că trebuie. Iată că Ad Astra consideră că acest moment a apărut acum!

Le urez succes şi salut cu bucurie acest demers al lor care chiar cred că va impulsiona şi încuraja cercetătorii de valoare, într-o vreme când excelenţa nu este pusă la locul care i se cuvine.

Reclame
Categorii:Educaţie şi Cercetare Etichete:
  1. 13 noiembrie 2013 la 11:40 am
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: