Prima pagină > Despre Viaţă > Memento Mihai Eminescu

Memento Mihai Eminescu

Mihai Eminescu a trezit de-a lungul timpului reacţii diverse, de la elogiu la denigrare. Sigur, elogiul şi uneori chiar transformarea lui în statuie (sic!) au fost, totuşi, dominante în cultura română. Uneori, ca un clişeu, pur şi simplu dă bine să te asociezi cu Eminescu, chiar dacă nu-l înţelegi sau nu ai citit decât textele obligatorii din şcoală!

Mie, fără a-l face statuie, chiar îmi place, fiind, alături de Lucian Blaga, unul dintre poeţii preferaţi. Eu chiar îl consider genial! Sigur, asta nu înseamnă că toate scrierile sale sunt geniale, dar unele chiar frizează geniul!

De aceea, astăzi, când aniversăm 164 de ani de la naşterea sa, vă propun să ne amintim o poezie, care pe mine (şi probabil pe mulţi alţii) m-a marcat şi mă marchează profund: vezi AICI

Categorii:Despre Viaţă Etichete:
 1. 15 ianuarie 2014 la 6:02 pm

  multmimi autorului blogului pt acest memento!

 2. ioana pascaru
  15 ianuarie 2014 la 9:41 pm

  In lista mea de prieteni de pe Facebook sunt cativa oameni despre care nu stiu daca ar sta impreuna la masa. M-am bucurat sa vad ca fiecare si-a adus aminte azi, in felul lui, de Mihai Eminescu. Iata ca mai avem, totusi, lucruri care ne leaga… Acesta masura a geniului, de a scrie cate un vers pentru fiecare om al poporului tau, a mai avut-o, probabil, numai Adrian Paunescu.

 3. 18 ianuarie 2014 la 11:19 pm

  Reblogged this on alinagrecu.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: