Prima pagină > Despre Psihologie > Tratamentul depresiei la copii/adolescenţi. Rezultatele unui nou studiu clinic

Tratamentul depresiei la copii/adolescenţi. Rezultatele unui nou studiu clinic

În colaborare cu colegii de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu din Cluj-Napoca am demarat cu mai mulţi ani în urmă un studiu clinic controlat prin care să analizăm comparativ eficienţa psihoterapiei cognitiv-comportamentale (în forma rational emotive behavior therapy) şi a medicaţiei (sertralină), pentru tulburare depresivă majoră la copii/adolescenţi, încercând astfel să îmbunătăţim tratamentele existente. 

Studiul clinic controlat este cel mai complex design experimental din domeniul sănătăţii, derulându-se, de la iniţiere la publicarea datelor, după modelul studiilor de testare a unor noi medicamente, pe parcursul mai multor ani (ex. 5-10 ani); de aceea acestea sunt numite „golden standard” în cercetarea din domeniu, puţine grupuri internaţionale de cercetare având competenţa şi resursele de a le angaja (şi din cauza dificultăţii/pretenţiozităţii în derulare şi publicarea datelor). 

Rezultatele studiului derulat de noi au fost acceptate recent pentru publicare în prestigioasa revistă Psychiatry Research (factor de impact: 2.68). 

Studiul deschide (1) noi oportunităţi practice pentru copiii/adolescenţii care suferă de tulburări depresive, familiile acestora şi profesioniştii care îi tratează şi (2) noi direcţii de cercetare pentru viitor.

Pentru informaţii preliminare despre acest studiu şi rezultatele acestuia vezi AICI.

 

Categorii:Despre Psihologie Etichete:
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: