Prima pagină > Despre Psihologie > Despre psihologia românilor și a europenilor la Parlamentul European

Despre psihologia românilor și a europenilor la Parlamentul European

Luni, 17 septembrie 2018, voi avea o prezentare despre psihologia românilor la Parlamentul European.

Conferința este în cadrul unei universități de vară, organizată de Unitatea Română de Interpretare a Parlamentului European, în vederea pregătirii preluării președinției rotative a Consiliului European de către România.

Pornind de la monografia dedicată psihologiei românilor (David, D., 2015 – Psihologia poporului român. Profilul psihologic al românilor într-o monografie cognitiv-experimentală, Editura Polirom) și de la lucrarea, aflată în pregătire, dedicată psihologiei europenilor (David, D, în pregătire – The psychology of European People, Oxford University Press), voi încerca, în logica științelor cognitive/psihologiei interculturale, să reliefez punctele tari și vulnerabilitățile (alături de modalitățile de corectare a acestora) României din punct de vedere psihocultural, într-o lume globalizată și în contextul multicultural complex în care România va avea președinția rotativă a Consiliului European.

Sper ca discuțiile și concluziile să fie interesante și utile!

Categorii:Despre Psihologie Etichete:
 1. Catalin Gogioiu
  15 septembrie 2018 la 9:56 pm

  Va sustin indeaproape si va doresc sa mai schimbati din imaginea de „oameni de tip Dorel” a Romaniei, tara care tocmai prin personalitati ca dumneavoastra arata ca poate mai mult !

 2. Antonela Millotte
  16 septembrie 2018 la 11:17 am

  Buna ziua, ma bucura sa aud despre aceasta initiativa! Imi amintesc ca la inceputul secolului al XX-lea a mai scris un sociolog despre psihologia poporului roman – ma intreb daca s-a schimbat ceva intre timp.
  Se va transmite cumva live acest eveniment, sau vom primi ulterior un link de accesare? Unde mai exact are loc evenimentul?
  Mult succes!
  A.M.

  • 17 septembrie 2018 la 5:21 pm

   Din pacate, nu cred ca este transmis online. Are loc in Brussel (undeva in cladirea Parlamentului European).

 3. Raluca Pauna
  16 septembrie 2018 la 3:41 pm

  V-am citat in multe rinduri articolele si doresc sa pot citi si noul articol privind psihologia parlamentarilor romani

 4. Daniela
  5 iulie 2019 la 1:58 pm

  Am si eu o curiozitate legată de psihologia românilor. Considerati ca, în ziua de azi sunt tot mai mulți oameni bolnavi mintal? In ultimii ani m-am îngrozit tot mai mult de ce pot sa imi faca unii oameni care se consideră „normali” si „educati”. Eu nu inteleg cum pot face unii oameni lucruri pur si simplu inacceptabile, daca ei sunt sănătoși la cap….Cum de se întâmplă ca oamenii sa vrea sa isi faca rau unul altuia? Am observat ca unii parca vor cu tot dinadinsul să îmi facă rau deși eu nu le-am făcut nimic…Si pe cand imi revin dintr-o nebunie pe care mi-a facut-o cineva, imi face altcineva vreo alta tampanie, astfel încât trebuie sa am grija sa nu bolunzesc…Si atunci a apărut în sufletul meu intrebarea: Este plin Clujul de bolnavi mintal? Astept raspunsul dvs. Multumesc!

 5. Daniela
  2 noiembrie 2019 la 12:07 am

  Buna ziua! Vreau sa va intreb ceva. În ce măsură sunt de încredere testele de inteligenta? Sunt foarte curioasă pentru ca, deși am fost întotdeauna împotriva testării inteligenței, am dat zilele trecute peste un test de inteligenta pe internet. Si, conform acelui test, a ieșit ca sunt un geniu, ceea ce eu nu prea cred. Eu recunosc ca de vreo doi ani nu mai lucrez la capacitatea maximă si fac tîmpenii…Deci, cum stim care teste sunt de încredere și care nu?

  • 2 noiembrie 2019 la 8:04 am

   Testele de inteligenta sunt serioase daca sunt cele folosite de un psiholog profesionist (nu de pe interent) si sunt interpretate de acesta. Succes! D

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: