Prima pagină > Despre Psihologie, Despre Viaţă > SCURT GHID PSIHOLOGIC ÎN CONDIȚII DE RĂZBOI

SCURT GHID PSIHOLOGIC ÎN CONDIȚII DE RĂZBOI

Pornind de la mai multe întrebări și solicitări din partea societății (oameni/instituții), vă propun în cele ce urmează un Scurt Ghid Psihologic în Condiții de Război. Am inițiat deja de astăzi prin Asociația Psihologilor din România (http://www.apsi.ro) elaborarea unui Ghid mai detaliat și rămânem în contact cu autoritățile naționale pentru suport și coordonare pe această linie. Deocamdată, cele 10 recomandări – derivate din lucrări de specialitate, inclusiv ale mele și ale American Psychological Association (vezi secțiunea de referințe/resurse) -, bine implementate, ne pot ajuta în (auto)reglarea psihologică și abordarea mai eficientă a problemei practice legată de război.

Pentru Ghid vezi textul de mai jos (apărut și la https://www.edupedu.ro/daniel-david-scurt-ghid-psihologic-in-conditii-de-razboi/):

 1. Lucian
  4 martie 2022 la 12:53 am

  Excelentă inițiativă.
  E nevoie de astfel de materiale și poate de analize /suport în timp real, pe măsură ce situația evoluează.

 2. Lung Vladimir
  4 martie 2022 la 9:38 pm

  Multumesc pentru acest punct de vedere.

 3. Florin GHIŢĂ
  5 martie 2022 la 10:10 am

  Mulțumim, domnule Profesor!

 4. Florin GHIŢĂ
  5 martie 2022 la 10:23 am

  Îndrăznesc să adaug și că o încercare de meta-analiză asupra raportării personale la mediul înconjurător, prin întrebări auto-adresate de genul – “cine sunt eu în lume?”, “ce contribuții pot aduce eu lumii?” – mai degrabă decât “ce-mi oferă lumea?”, “unde-mi pot găsi o lume mai bună?” – pot determina gradul de succes al aplicării ghidului.

 5. Daniela
  5 martie 2022 la 10:08 pm

  Bună ziua! Mulțumim pentru ghid! Cred că este foarte util!
  Vreau să vă întreb ceva…Am văzut că a apărut o ordonanță de urgență conform căreia numărul de copii din clase va putea fi majorat dacă cei înscriși peste număr sunt ucrainieni. Întrebarea mea este dacă într-o clasă sunt 21 de elevi, dintre care unul autism, unul cu sindrom down, altul cu deficiențe de vedere și altul hiperactiv, iar restul normali, dacă la aceștia mai adăugăm și vreo 5-10 ucrainieni, care nu cunosc limba română și foarte probabil nici engleza pentru că nu au apucat să o învețe, în ce fel se pot desfășura orele la o astfel de clasă? Sau ce se va alege din acești copii? Adică dacă, pe lângă copiii cu dizabilitati, mai sunt băgați în școala de masa și copii care nu cunosc limba, în ce fel ar trebui să predea profesorii? Sau ce performanțe se așteaptă?

 6. Antonio Balint
  11 martie 2022 la 7:49 pm

  Buna ziua,mii de scuze pentru faptul ca pun o intrebare care nu este legata de subiectul acestui articol,o adresez aici intrucat este cel mai recent articol,astfel,am cugetat ca asa vor creste sansele sa imi vedeti comentariul.Intrebarea mea este legata de cartea dumneavoastra Prelucrari Inconstiente de informatie editia III,am sunat la editura Tritonic si mi s-a spus ca nu va mai fi disponibila si sanse aproape inexistente sa fie retiparita,am observat ca este valabil acelasi lucru si la lucrarea Psihologie si tehnologie,de ce dispar aceste carti de pe piata,exista vreo posibilitate sa le pot cumpara?Sunt un mare admirator al dumneavoastra,astfel si dornic sa citesc tot ceea ce scrieti(am achizionat deja cartile disponibile si citit articolele care au fost/sunt publicate recent in care vi se cere opinia,pot spune doar ca reusiti sa educati poporul roman cu informatii declarative ce au potentialul de a fi cunostinte practice{cel mai practic este o teorie buna!} dar si cu valori! )

  • 11 martie 2022 la 10:47 pm

   Probabil pentru ca se cumpara; de ce nu se retiparesc? Asta stie editura, deoarece ei au dreptul de copyright. Dar toate se gasesc in biblioteci, asa ca va puteti face o copie de acolo. D

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: