Prima pagină > Despre Psihologie > Din nou despre fericire…

Din nou despre fericire…

Unul dintre cele mai de succes articole de popularizare a psihologiei de pe Blog (Top-10) este cel Despre fericire, scris la sfârșitul anului 2010, adunând până astăzi peste 22000 de cititori (mai precis, până ieri, 22336). A fost unul dintre articolele de popularizare care, alături de cursurile/conferințele/workshopurile mele academice și de publicațiile științifice anterioare pe care le-am avut, a stimulat dezvoltarea psihologiei pozitive în România. Între timp am avut zeci de conferințe științifice și/sau de popularizare pe această temă (în țară & în străinătate), multe emisiuni TV (vezi spre exemplu aici și aici), un număr consistent de publicații științifice în țară & în străinătate (vezi spre exemplu aici), iar în 2017, în sfârșit, a apărut și primul tratat din țară în domeniu (Tratatul de Psihologie Pozitivă).

Recent am fost provocat din nou de jurnalistul clujean Ion Novăcescu de a avea o prezentare/dezbatere cu ultimele noutăți pe această temă de larg interes, la Berăria Culturală, miercuri, 31 ianuarie, de la ora 19 (vezi afișul de mai jos).

Considerându-mă prin mottoul Sapere Aude un „iluminist modern” – eu cred că cunoașterea psihologică trebuie să ajungă la oameni, pentru a le face viața și societatea mai bune -, am acceptat cu plăcere invitația. Așadar, pentru cei interesați de „formula fericirii” și/sau de noile evoluții/dezvoltări în domeniu, vă aștept să fim Fericiți la Berăria Culturală!

Categorii:Despre Psihologie Etichete:
  1. simona savu
    22 ianuarie 2018 la 9:58 am

    Buna dimineata domnule profesor! Multumesc pentru acest articol si pentru multe alte prezente interesante pe diferite posturi de televiziune in care v-am urmarit!Pe langa faptul ca o zi de luni a inceput atat de frumos,cu acest articol despre fericire pe care il aman sa-l recitesc pentru a-l printa (imi maresc placerea prin asteptarea lui ca un copil si prin hartiile palpabile deosebite de un ecran distant si rece).Va admir foarte mult si va felicit!  Aplic aceste pretioase invataturi fetitei mele de 2 anisori si altor copilasi :peste 3 ani voi deveni educatoare :). Lumea ar fi altfel daca in primii ani de viata am avea in jurul nostru oameni vindecati ,care sa ne inspire ,care sa rada si sa se joace cu adevarat ,sa cante si sa se bucure.  O sa-mi fac un dosar al Fericirii , cu pasi si lectii si programe si solutii . Ce frumos ar fi sa se predea la scoala fericirea ancorata in realitate(stiu ca in Cluj au fost programe de acest fel : cat de norocosi )! Imi doresc sa devin profesoara de fericire ! Sa invat copiii cum sa gandeasca,sa-si puna intrebari, sa interpreteze corect un eveniment! O zi frumoasa!Simona Savu

  2. Tudor Doru
    14 martie 2018 la 9:14 pm

    Buna seara Domnule Profesor!
    Va felicit din toata inima pentru ceea ce faceți in slujba comunității, atât pe blog cat și în interviurile și emisiunile din media! Este multa nevoie de astfel de informație, științifică, bine structurată dar accesibilă publicului nespecializat în domeniul psihologiei și sunt puține sursele de calitate în această direcție. Cu adevărat, aceste informații ar trebui predate în școală dacă ar interesa pe cineva să avem un popor de oameni echilibrați, armonioși, fericiți și puternici. Din păcate, cei mai mulți dintre noi trăim orbește din punct de vedere psihologic, fără a ne înțelege nici pe noi nici pe cei din jur. Iar dintre acei puțini care ne punem întrebări și căutăm soluții de dezvoltare personală, majoritatea rămânem tributari ideilor de simț comun, de genul creșterii stimei de sine și atitudinii pozitive. Ma includ în această ultimă categorie. Am început de ceva timp să mă preocup de cunoașterea si îmbunătățirea sinelui, dorind să schimb ceva în personalitatea mea timidă, retrasă și preponderent pasivă. Ceva progrese am făcut, dar nu sunt mulțumit și doresc mai mult. Când v-am ”descoperit” într-un interviu televizat înțeles că ceea ce prezentați este abordarea de care am nevoie. Am început si voi continua să studiez materialele dumneavoastră, dar sunt convins că aș beneficia mult mai mult dintr-o consiliere propriu-zisă. Din păcate, sunt din București. Îndrăznesc așa-dar să vă întreb, cu speranța că nu contravine regulamentului blogului, dacă îmi puteți recomanda un coleg din București care să aibă, poate nu anvergura dumneavoastră profesională, dar măcar o abordare la fel de științifică și de clară și o calitate umană asemănătoare. Va mulțumesc și va doresc mult succes in continuare!
    Cu respect,
    Doru Tudor

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: