Prima pagină > Educaţie şi Cercetare > Despre psihologia românilor la TVR – România 9

Despre psihologia românilor la TVR – România 9

Am acceptat cu plăcere invitația realizatorilor emisiunii România 9, de la TVR, de a discuta despre psihologia românilor și cum ne poate ajuta aceasta (1) să înțelegem prezentul complicat din aceste zile/săptămâni/luni și (2) să gândim un viitor de succes pentru țară (vezi AICI). Timpul a fost cam scurt pentru complexitatea temei, dar sper să o găsiți interesantă și, mai ales, utilă (cu acest scop am și acceptat invitația). A rămas să continuăm poate discuția în cadrul unor emisiuni/colaborări viitoare. Dacă emisiunea va fi accesibilă online, voi posta AICI linkul.

27 august, 2018, ora 21:00
România 9
*Talk-show Moderator Ionuţ Cristache * Psihologia poporului român – Invitat prof.univ.dr. Daniel David, preşedinte al Asociaţiei Psihologilor din România Jurnalişti: Anda Docea şi Oana Cucuruzeanu Producător Livia Şerban Iancu
Categorii:Educaţie şi Cercetare Etichete:
 1. 27 august 2018 la 8:35 pm

  Va multumesc Domnule Profesor ! Chiar m-am intrebat de ce romanii, statistic, accepta lideri foarte bogati si necinstiti de tip mafiot? De ce nu au mai mult curaj civic si nesocotesc principiile morale si etice ? In concluzie, cred ca sintem lasi si meschini in general, ca uitam sa avem mindrie sau integritate si cunoastrea de sine este minima. Ceva din acea zicala care ne caracterizeaza aproape pe toti: Capul plecat sabia nu il taie!

  • Matache Alexandru
   28 august 2018 la 11:29 am

   Dar nici soarele nu îl vede…

 2. Ioan Vida-Simiti
  30 august 2018 la 12:21 pm

  Apreciez opiniile Domnului profesor exprimate in emisiunea de la TVR.(Nu aceleasi ganduri si opinii de ordin general le impartasesc cu referire la realizatorul Cristache). Ati facut o radiografie corecta, profesionista si riguroasa a starii societatii romanesti in general in continua cangrenare si a comunitatii academice in special. Personal apreciez si solutiile propuse de revenire la normalitate pe termen mediu si lung. Am convingerea ca reprezentati o oaza de seriozitate, rigoare si responsabilitate in aceasta societate desertizata. Cu cat mai multe asemenea oaze si cat mai intinse cu atat vom putea atinge masa critica necesara normalizarii societatii in general si a comunitatii academice in special.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: