Prima pagină > Fără categorie > Universitatea Babeş-Bolyai trebuie să tindă spre excelenţă. Un interviu pentru www.ziare.com

Universitatea Babeş-Bolyai trebuie să tindă spre excelenţă. Un interviu pentru www.ziare.com

Vă semnalez un interviu pe care l-am oferit colegului Raul Mureşan, cercetător la Departamentul de Neuroştiinţe Experimentale şi Teoretice, Centrul pentru Cercetări Cognitive şi Neuronale, Institutul Român de Ştiinţă şi Tehnologie, în legătură cu candidatura mea la poziţia de rector al UBB. Raul Mureşan scrie şi texte pentru massmedia, dedicate ştiinţei şi politicii ştiinţei. Interviul a fost publicat de www.ziare.com (vezi AICI)

Categorii:Fără categorie Etichete:
  1. fost student
    22 februarie 2012 la 5:03 pm

    intelegerea intre dl prof david si didea ionel de la universitatea pitesti cand a fost parafata? dupa cum scrie pe blogul profesorului david, nu se intelege asa ceva dar didea afirma acest lucru.

    • 22 februarie 2012 la 5:13 pm

      Comunicatul meu in legatura cu astfel de situatii este clar. Nu pot insa opri pe nimeni sa preia idei sau programul meu managerial.

  2. De pe site-ul petitie online sunt zeci de comentarii
    22 februarie 2012 la 8:30 pm

    Ciocoiu Laura- Simona (17 Februarie 2012, 16:30)
    intr-adevar, profesia de psiholog a devenit un…
    intr-adevar, profesia de psiholog a devenit un lux: cotizatii, taxe foarte mari pentru participari la conferinte, congrese etc, investitiile facute de noi sunt foarte mari si protectia din partea CPR nu exista!.Anton (19 Februarie 2012, 16:05)
    Resping decizia COPSI!
    1) Decizia nu va eradica sau macar reduce semnificativ fenomenul invocat. De ce? Pt ca, asa ca si pana acum, COPSI a fost bun doar la colectarea taxelor si atat. 2) Ingreuneaza si mai mult activitatea psihologilor, adica exact ale acelora pe care ai trebui sa-i ajute si sa-i protejeze! SI TOATE ACESTEA PE TAXELE NOASTRE! Este bataie de joc. Trebuie sa ne unim si sa ne protejam drepturile. Altfel vom fi calcati in picioare de exact aceia care ar trebui sa ne protejeze. Dar cum in Romania e posibil orice, ma abtin de la alte comentarii. Pana la urma noi suntem cei care putem (sau nu) sa schimbam ceva pentru binele nostru.
    Tat Cristina Ioana (20 Februarie 2012, 15:41)
    Nu e cazul ca psihologii sa mai fie incarcati cu…
    Nu e cazul ca psihologii sa mai fie incarcati cu niste taxe in plus, mai ales in conditiile unor tarife minimale pentru munca lor!! Pentru limitarea pirateriei, se pot gasi alte metode (mai eficiente si mai simple), nu unele prin care tot cei care muncesc trebuie sa plateasca in plus limitele acestei institutii!!!
    Colegiul ar trebui sa aiba niste initiative legislative care sa-i ajute pe psihologi, nu care sa le ingradeasca activitatea! De exemplu, ar putea include anumite servicii psihologice pe lista celor decontate de casele de asigurari de sanatate. ….Si multe altele ar fi de facut!…

    • 22 februarie 2012 la 8:55 pm

      Da, am primit si eu multe sesizari si le-am transmis mai departe. Aceasta problema va trebui sa fie discutata in data de 16 martie la intalnirea Consiliului Colegiului. Sper sa se ajunga la o solutie corecta si rationala, in beneficiul psihologilor care lucreaza.

  3. cornelia
    23 februarie 2012 la 10:31 pm

    Da, ma bucur sa vad ca se ridica voci impotriva taxelor si a sistemului alambicat tip caracatita care „supervizeaza”–-Ce supervizeaza ?– De exemplu termini facultatea de psihologie , nu ai loc de munca in domeniu , pentru ca ofertele de pe piata muncii sunt „sah mat ” dar vezi doamne intri in supervizare .Psihologii stiu despre ce supervizare este vorba , dar toti tac si se complac in situatie. Nu ne putem compara cu „rezidentii ” din spitale , ei chiar au acolo un loc adecvat. In schimb , psihologii pot spala farfurii la restaurante in cel mai fericit caz , dar absolut paralel sunt si in supervizare. Logic s-ar subantelege ca sunt supervizati la spalatul farfuriilor. Clar si fara nici un dubiu lucrurile nu mai trebuie sa ramana asa ,si sunt absolut convinsa ca se vor schimba , chiar mai curand decat se crede. Este absurd sa fie atatia psihologi si sa nu-si poata aduce contributia cat de mica fata de cei care au nevoie , datorita unui sistem si a unor conceptii limitate , impietrite , lipsite de flexibilitate . Este ca si cum nu putem gandi decat in termenii emisi la un moment dat de acele persoane care au stabilit un „cod” si acest cod trebuie sa fie vesnic. Despre testele acelea scumpe ce sa mai zic , unele sunt penibil de vechi si cum spunea un intelept din timpuri de mult apuse : „a curs multa apa pe toate raurile , numai noi vrem sa fim atat de statici , conservatori si morti de frica in fata noului, a schimbarii, a evolutiei „. Pur si simplu ne-am impotmolit in testele lui Bech si ale altora , si am uitat ca civilizatia intre timp a evoluat si trebuie create teste demne de ” omul mileniului trei’. Cat curaj pe noi , dar mai ales rutina , de mai putem sa aplicam aceleasi teste , traduceri . cu intrebari adaptate care suna „ca din topor ” de se uita omul la noi si nu intelege ce vrem. Despre ce piratare vorbea Cristina ? Ce sa piratam ? Testele astea care sunt majoritatea rasuflate ? Au avut o valoare la vremea lor si tot respectul pentru creatorii lor , dar cate generatii sa le mai foloseasca ? Generatiile de azi sun prea evoluate ca sa mai poata rezona cu ele. Ar fi multe de spus , dar ma opresc aici si le doresc succes celor care vor aduce inevitabila schimbare.

  4. luminita boyte
    4 martie 2012 la 12:42 pm
  5. Jeni
    7 martie 2012 la 8:46 pm

    Logica copsi fata de psihologi: pe aici nu se trece – doar daca:
    – imi dai(cotizezi, platesti supervizare la ai nostri, participi la conferinte-cursuri de formare continua, continuate, fara de sfarsit, ce costa scump si unde primesti foarte putine informatii practice, tocmai pentru a participa si la altele, tot cu atatea informatii, si cercul nu se inchide niciodata, cumperi de la ai nostri testele scumpe, faci masterele care le vrem noi, poti sa vii cu masterul(ele) facut(e) = zero) iti mai punem o piatra in spinare, sau mai multe(ca sa stii)
    – nu ne dai, iti punem piedica(i), te blocam, nu mai existi, poti sa ai facultate de 4-5 ani, poti sa ai facute 1-2 mastere, nu ne intereseaza, pentru noi nu existi, deci ia-ti gandul de la libera practica .

    • 7 martie 2012 la 10:02 pm

      Da, Colegiu a facut unele erori pe care trebuie sa le corecteze; dar si unii psihologi trebuie sa inteleaga ca profesia de psiholog este una de elita (ex. ce ar fi daca am face ca in SUA unde trebuie sa ai doctoratul pebntru a fi psiholog clinician?) care nu se obtine usor.

  1. 22 februarie 2012 la 7:15 pm

Lasă un comentariu